JÍDELNÍ LÍSTEK

Předkrmy:                            

1 ks   Jehněčí klobása, hořčice, křeník, chleba (1)                         59,-   

        

1 ks    Utopenec s cibulí, chleba (1)                                              35,-

           

1 ks   Chleba se sádlem a cibulí (1)                                               29,-

           

    

Polévky:

0,33 l  Česneková se šunkou a vejcem (1,3)                                35,-                    

 

 

0,33 l  Vývar s masem a domácími nudlemi        (1,3,9)                      37,-

 

 

0,33 l Dle denní nabídky                                                              42,-

         

 

 Ryby:       

250 g    Mlynářský pstruh   na grilu (1)                                         125,-

 

             Za každých 10 g pstruha navíc připočítáváme 5,- Kč.

        

 

 

Drůbež:

200 g  Smažený kuřecí řízek (1,3,7)                                              95,-

                            

200g  Mlynářská kapsa smažená v trojobalu                               145,-

        (anglická slanina, tvarůžek) (1,3,7)

         

200g  Kuřecí prsní steak                                                             103,-  

 

200g  Přírodní kuřecí nudličky s česnekem, cibulí a paprikou   130,-

          (1)

 

Vepřové maso:

200g  Steak z vepřové panenky                                                   140,-

 

200g  Pikantní vepřové nudličky z panenky (1)                      135,-

        

200 g  Vepřový steak z kotlety s grilovanou zeleninou                150,-

           a bylinkovým máslem (marinovaná kotleta)(7)

           

150 g  Moravský vrabec, bílé zelí, houskový knedlík (1,3)          120,-

 

 

 Hovězí maso:

 150 g  Tataráček z pravé svíčkové, 4 ks topinky (1)                  235,-

        

 

150 g  Svíčková na smetaně,kynutý knedlík,brusinky,šlehačka  135,-

           (1,7,9)                                  

 

200 g  Hovězí guláš,cibule  (1)                                                          105,-

         

 

 

250 g  Steak z pravé svíčkové                                            298,-

 

rare                 – šťavnatý až krvavý

medium           – dostatečně šťavnatý, ne zcela propečený

well done      – uvnitř zcela propečený, téměř suchý

se čtyřbarevným pepřem.

 

 

 Bezmasá jídla:

100 g  Smažený sýr (1,3,7)                                                         77,-   

 

100 g  Smažený Hermelín (1,3,7)                                        82,-

           

 

 Saláty:    

250 g  Šopský salát                                                           70,-

         (okurek, rajče, paprika, balkánský sýr) (7)

                                  

300 g  Lehký salát z listů s restovaným  kuřecím masem,        98,-

           zeleninou  a zakysanou smetanou (1,7,10)

            

 

 Dezerty: 

150 g  Horké maliny s vanilkovou zmrzlinou (7)                    55,-

           

150 g  Horké borůvky s vanilkovou zmrzlinou (7)                              55,-  

                                  

 1 ks  Medovník  (1,3,7)                                                                       39,-

          

 

 Omáčky:

 

30g  Tatarská omáčka(3)     20,-      50g  Ďábelská omáčka (3)      24,-   

 

 50 g Kečup jemný (7)          15,-      

 

50 g  Pepřová omáčka  (7)      33,-  50 g  Žampiónová omáčka(7)   33,-

        

                                                  

Přílohy: 

200 g  Brambory vařené(7)    24,-     200 g  Brambory opékané         30,-    

 

150 g  Hranolky                     35,-               

        

200 g Pikantní valašské brambory (česnek,koření)                          38,-

           

200 g Šťouchané brambory s cibulkou (7)                                    44,- 

 

                                                  

4 ks  Houskový knedlík(1,3,7)  25,-       200 g Dušená rýže                 25,-

         

   

200 g Grilovaná zelenina       60,-                                                       

         

 

200 g Zeleninová obloha       45,-      1 ks  Topinka (celý krajíc)(1,3)       7,-

         

 60 g  Chléb (1,3)                       5,-

 

 

=============================================

Jehněčí speciality dle aktuální nabídky.

Maso pochází z našeho bio chovu.

Lamb meals by the daily offer. Meat is from our organic farming.

Wir bieten verschiedene Spezialitäten aus Lammfleisch

nach Tagesangebot an. Lammfleisch aus eigenem Biozucht.

——————————————————————–